Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

A Kanári-szigetek földtörténete

2018. február 23. 18:07 - Élet La Gomerán

Hawaii az Európai Unióban

Köszönöm, hogy egyszerre, kb. 15 percen belül hárman is felhívták a figyelmem erre az írásra. Nagyon érdekes összefoglaló arról, hogyan keletkeztek a szigetek, milyen vulkanikus tevékenységek alakították és napjainkban mi zajlik errefelé. La Gomeráról viszonylag keveset ír, de ugyanakkor megnyugtató is, hogy a 12 millió éve keletkezett sziget már az eróziós fázisban van, nagyon régóta nincsen semmiféle aktivitás. 

A Pangea Közösség oldala is megemlíti, de higgadtan ír arról a la palmai jelenségről, amelyről a BBC néhány éve egy meglehetősen riogató filmet készített és tavalyi kirándulásunk alkalmával minket is eléggé megérintett. La Palma olyan közel van hozzánk, tiszta időben látszik is, hogy igazán nem mindegy, mire számítsunk...lenne-e "megacunami" az Atlanti-óceánban egyáltalán. De, nem csak ezért érdemes a cikket elolvasni, nekem különösen tetszett Tenerife kialakulásának története és Lanzarote-hoz is kedvet csinált. Már egy ideje úgyis gyűjtögetem a "MUST HAVE" listámat ezzel a keleti szigettel kapcsolatban, remélem, idén eljutunk oda.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr5213692878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása