Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Benchi Express és Alborán (La Gomera hajóközlekedés)

2017. október 19. 17:06 - Élet La Gomerán

Október 30-tól beindul a napi három Benchi Express járat, amely információim szerint így fog kinézni:

Valle Gran Rey - San Sebastián: 07.30h (Vasárnap 08.00), 15.30h, 19.00h

Playa Santiago- San Sebastián: 08.10h (Vasárnap 08.40h), 16.10h, 19.40h
 
Playa Santiago- Valle Gran Rey 10.45h (Vasárnap 11.15h), 18.00h, 21.00h

San Sebastián - Valle Gran Rey 10.15h (Vasárnap 10.45h), 17.30h, 20.30h

Közben megérkezett az Alborán is, ma tesztelték vele Vueltas kikötőjét. A Naviera Armas még nem közölt menetrendet, bár a hírek szerint a jövő héten beindul menetrendszerűen is.

kikoto.jpg

kép forrása: Facebook, Antje Lindemann

Update: Este megjelent a hétvégi menetrend. Egyelőre csak szombatra és vasárnapra lehet foglalni. Autóval és anélkül is 11 € a rezidenseknek egy út, míg a turistáknak 44. (75%-os támogatás) A hajó Valle Gran Rey és Los Cristianos között jár, 1,5 óra a menetidő. És az indulások sem rosszak:

VGR-LC: 7.30 és 18.00 órakor

LC-VGR: 10.00 és 20.00 órakor

Hamarosan biztosan kialakul egy tartósabb menetrend, de a kezdetek biztatóak. Beszélgettem helyiekkel és turistákkal is az új hajóról. Kikerülhetetlen a téma, lázban tart mindenkit. A helyiek nagyon örülnek, egy ilyen járat közvetlenül Tenerifére nagyon megkönnyíti az életüket. Nem kell 1-1,5 órát az utakon kanyarogni, ami különösen este volt fárasztó, ha az utolsó komppal érkeztünk a La Gomerára. Egy hosszú utazással, bevásárlással töltött nap után még egy fárasztó út a hajtűkanyarokban sötétben. Az Alboránnal ehelyett egy 1,5 órás kis pihi után 5-10 perc alatt hazagurulunk, sétálunk. Ez a lehetőség arra is jó, hogy gyalogosan megyünk át Tenerifére és csak ott bérelünk autót. Innen úgysem szabad elvinni, bár ezt nem is akadályozza meg senki. 

Mások, jellemzően külföldiek viszont úgy érzik, jogosan, ez érem másik oldala, hogy ennyi hajójárat szennyezi a környezetet ( a sok autózás is szennyezi az esőerdőt és ez a környezetvédelmi szempont szerepelt is az okok között, amiért a hajójáratokat beindították újra) valamint tömegesebb turistaáradat indulhat el a szigetre. Könnyebb lesz Teneriféről átruccanni, az tény, ám a 88 €-ba kerülő forduló nem hinném, hogy versenyezni tud az eddigi szervezett buszos kirándulásokkal. Eddig is jöttek át Tenerifén nyaralók úgy, hogy felvették őket a szállodáknál, a komphoz szállították őket, majd San Sebastianban újabb buszok idegenvezetőkkel várták őket és kirándultak a szigeten. Aligha árazták ezt a kirándulást 100 € fölé. Majd még a pecások véleményére leszek kíváncsi. Ők eddig esténként, főleg télen, elfoglalták a külső mólót és nyugodtan lógattak. Annyira nyugi volt, hogy egész komoly halakat is lehetett fogni. Nem hiszem, hogy ez a remek és olcsó lehetőség (3 évre 15 € a parti horgászengedély) ezek után életben tud maradni. 

Update 10.22. 

Közzétették a jövő heti menetrendet, ami várhatóan még mindig egy átmeneti menetrend.

horario-volcan-de-taburiente-y-alboran-e1508678574486.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr2213029606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása