Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Vízkorlátozás lesz a Kanári-szigeteken?

2020. február 22. 17:56 - Élet La Gomerán

A napokban közleményt adtak ki a polgármesteri hivatalból, hogy takarékoskodjunk a vízzel, használjuk megfontoltan, mert extrém száraz az időjárás évek óta. 

Ez a régóta tartó aszály nemcsak La Gomerát, hanem a többi kanári szigeteket is érinti. A lakossági vízfogyasztás korlátozása egyelőre még nincs napirenden, de sajnos ez is bekövetkezhet, ha a tendecia folytatódik. Az utóbbi hónapokban októberben esett egy kis eső, azóta körülbelül semmi. Érezhetően melegebb ez a tél, mint az előzőek. Ez a hatodik telünk itt Valle Gran Reyben és magunk is úgy tapasztaljuk, hogy az időjárás felettébb kegyes hozzánk, ha turista szempontból szemléljük. De, nem vagyunk turisták, így most már mi is nagyon várjuk az esőzést. 

Ehelyett újabb szeles-viharos időt várunk, de ez sajnos Keletről fog érkezni, ami nem esőt, hanem forróságot hoz, homokot a Szaharából. Ilyen enyhe még soha nem volt a február, amióta itt élünk.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr1315486352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása