Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Döbbenet és gyász a Kanári-szigeteken

2021. június 12. 01:43 - Élet La Gomerán

Borzalmas tragédiát kell feldogoznunk ezekben a hetekben a Kanári-szigeteken, de mondhatni, az egész országban. 45 napja eltűnt két kislány, Olivia és Anna Gimeno Zimmermann. Olivia 6 éves, Anna 14 hónapos. 45 napja keresik őket nagyon kevés reménnyel, hogy élnek még, de tegnapig még volt remény, legalább. Mára csak a döbbenet és a harag maradt.

A tenerifei Tomás Gimeno (37 éves) április 27-én este 9-kor nem vitte vissza a kislányokat az anyukájukhoz a láthatás végén, azt mondta Beatrixnak, hogy lefektette őket, már alszanak, majd másnap visszaviszi őket. Kora este, akkor látták őket utoljára, amikor elhozta a gyerekeket a nagyszülőktől és elvitte őket a candelariai házába. Másnap hajnalban azonban felhívta az ex feleségét, hogy elmondja neki, nem fogja látni soha többé se a lányokat, se őt. A nő ekkor ment feljelentést tenni.

A nyomozás elején megtalálták a hajóját Güimar kikötőjében, de a vasmacska hiányzott. Az autóját pedig Santa Cruz-ban a kikötőben hagyta. Átkutatták a házát is Candelariában. Sehol nem találtak a gyerekektől származó vért, viszont nyugtatószerek csomagolóanyagát a házban, igen. Voltak olyan hírek is, hogy kivett a bankból nem sokkal előtte 70.000 eurót. A kikötői kamerák azt is rögzítették, hogy az este folyamán hat nehéz csomagot cipelt fel a hajójára, bőröndöt, táskákat, katonai zsákot. Többször is fordult az autója és a hajó között, majd kihajózott. 2 óra múlva visszatért, ekkor a rendőrség is megállította, hiszen kijárási korlátozás volt. Mondta, hogy megbüntethetik, sajnálja, de lemerült a telefonja, nem tudta hány óra van. Vásárolt is töltőt és cigarettát, 00.30-kor újra kihajózott, majd hajnalban küldött néhány búcsúüzenetet.   

Tavaly nyáron váltak szét egy viharos házasság után. A férfi csalta a párját, akkor is volt viszonya, amikor a kisebbik gyereküket várták. Tomás Gimeno nem tudta elfogadni, hogy Beatriz (34 éves) új életet kezdett egy belga származású, nálánál jóval idősebb férfival és ez a férfi a lányaival él. Nagyon dühösen reagált erre, azonban senki sem tudta elképzelni, hogy ártani tudna a gyermekeinek, sem az felesége, sem a szülei, nővérei, senki. Tegnapig bíztunk benne, hogy megszökött a gyerekekkel. A videón hallható az anya hangja, tegnapelőtt nyilatkozott először. Elmondta, hogy nem igazak a híresztelések, nincsen összetörve, él benne a remény, hogy elszöktek és élnek valahol.

Hetek óta kereste őket a rendőrség földön, vízen, levegőben egyre tágítva a kört, La Gomera irányába is kiterjesztve. Helikopterekkel pásztázták a megközelíthetetlen helyeket, de siker nélkül. Felmerült, hogy átszálltak egy másik hajóra, de nem voltak erre utaló jelek: nem jártak a közelben hajók, amikor Tomás mobilján hirtelen megszűnt a vétel. Hol voltak a lányok? Őket nem vette fel a kikötői kamera. Szökésnek álcázott gyilkosság vagy gyilkosságnak álcázott szökés? Vajon melyik?

Május végén megérkezett Santa Cruzba az Angeles Alvarino óceánkutató hajó. Ezzel a speciális egységgel elkezdték szisztematikusan átfésülni az óceánt Tenerife keleti partjai mentén. A hajón szonárok vannak, amelyek 1000 és 2000 m közötti mélységben keresik a jeleket, valamint tengeralattjáró robotot tudnak róla irányítani. Egy olyan robottal kutatják át az óceánt, amelyet egy tengeralatti vulkán megfigyelésére is alkalmaztak El Hierro-nál. A talaj errefelé vulkanikus eredetű, így nagyon nehéz terep. A hét elején aztán találtak egy takarót és egy oxigénpalackot, amelyek Tomás Gimenohoz tartoztak. Közben 3D lézerekkel próbálták megállapítani a táskák súlyát és tartalmát, amelyeket a férfi a hajójára cipelt. Mit cipelt? A gyerekek voltak benne vagy esetleg súlyokat, köveket, hogy ballasztot képezzen? 

Tegnap, alig 3 km-re a partoktól, az óceán mélyén találtak egy sporttáskát, benne egy kislány holttestével, akiről mára bebizonyosodott, hogy Oliviát, a nagyobbikat találták meg. A vasmacskán lesúlyozva volt még egy másik, de üres táska is. Nincsenek szavak a döbbenetre, a csalódottságra. A nők ma együtt sírnak Beatriz-szel Spanyolország-szerte. 

A hajó folytatja a keresést legalább hétfőig, de lehet, hogy tovább is. Mindenki arra vár, hogy megtalálják a férfit is és a kisebbik gyereket, Annát. Csak ez adhat lehetőséget arra a szerencsétlen anyának, hogy idővel új fejezetet nyisson az életében. Mert mi van, ha a kisebbikkel mégis elszökött? Ő még nem tud beszélni, nem lesznek emlékei, vele új életet tudna kezdeni, merülhet fel. Ez nagyon nem valószínű, de ki róhatná fel ennek az asszonynak, ha hinni akarna a viszontlátás lehetőségében?

Spanyolországban nem ritkák az ilyen jellegű bűncselekmények. 2003 óta Olivia a 40. olyan gyermek, akit saját szülője gyilkolt meg. Tomás Gimeno pedig nem egy őrült, nem egy hidegvérű sorozatgyilkos, hanem egy machista, aki a feleségét és gyermekeit a saját tulajdonának tekinti. Sérült a büszkesége, ezért az elképzelhető legkeményebb büntetést rótta ki a gyermekei anyjára. Úgy fosztotta meg Beatrizt a lányaitól, hogy ördögi tervei szerint, azt se tudja meg, hogy élnek-e vagy meghaltak. Arra ítélte, hogy egész életében a gyermekei után kutasson. 

fb_img_1623409200872.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr6216589686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása