Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Vulkánnéző kirándulás?

2021. október 08. 16:47 - Élet La Gomerán

Azt írja egy helyi lap, a Gomera Noticias, hogy Teneriféről szerveznek egy napos kirándulásokat La Palma-ra, vulkánnézőbe. Az említett utazási iroda oldalán nincs erről külön kiemelt hirdetés, de a La Palma kirándulás továbbra is fenn van. Igaz, nem azonnal foglalható formában, hanem egy kapcsolatfelvételi űrlappal. 

Akit érdekel egy ilyen kirándulás, itt találja meg az információkat: Get Holiday.

El tudom képzelni, hogy vannak olyan kilátók a szigeten, ahonnan jól rá lehet látni a vulkánra még biztonságos távolságból. A levegőben levő mérges gázok koncentrációját, a szélirányt naponta ellenőrizni kell.

A légi közlekedést a két sziget között időnként felfüggesztik a vulkáni tevékenységtől függően, de a kompjáratok rendszeresek. Két társaság is tart fenn kapcsolatot, a Fred Olsen és a Naviera Armas. Fred Olsennel az utazás hossza 2,5 óra egy-egy irányban, költsége oda-vissza 115 € körül van. A Naviera Armas megáll La Gomerán is, így az amúgy is lassúbb hajóval 4 órásra bővül az átkelés, árban viszont nem jobb.

Mi hétfőn a repülőből láttuk a füstfelhőt, amikor Gran Canariáról repültünk haza La Gomerára. Kisfiúnk nem is értette, hogy minek mentünk Las Palmasba, amikor La Palma pillanatnyilag sokkal érdekesebb. 

 
la_palma_fust.jpg

 Az utazási iroda tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy a bevételt a la palmai károsultaknak szeretné eljuttatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr3816715040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása