Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Koronavírus La Gomerán

2020. február 01. 10:57 - Élet La Gomerán

Ha egy pillanatig is azt képzeltük, hogy La Gomera általánosságban nézve biztonságosabb, mint egy nagyváros, ha egy vírus terjedéséről van szó, akkor ma kaptunk egy jó nagy, kijózanító pofont.

Spanyolországban is megjelent, és hol másutt, mint pont La Gomerán, ezen a 22000 fő lakost számláló mini szigeten. Ma 12.00-kor fognak sajtótájékoztatót tartani a Kanári-szigetek  kormányzata részéről.

Hogyan került ide? Veszélyben vagyunk-e? Találkozhattunk-e velük? 

A hírekből és ismerősök elbeszéléséből annyit tudunk, hogy az illető egy német turista, kedden az utolsó komppal érkezett. Még Németországban találkozott olyan kínai kollégájával, akiről később, Kínába való hazatérte után derült ki hogy fertőzött. Így a német kormány értesítette a spanyolt, hogy vizsgálják meg az illetőt, mert lehetséges, hogy fertőzött. Így a német férfit, valamint 4 másik embert, akikkel együtt lakott, elkülönítették a la gomerai kórházban szerdán (vagy csütörtökön?). A szűrésre levett vért Madridba kellett szállítani, s ott analizálták. Tegnap este már lehetett tudni, hogy egyikük mintája pozitív eredményt adott. Az illető marad a kórházban, meg kell várnia a gyógyulást. Szerencsére egyelőre enyhe tünetei vannak, kívánom, hogy ez így is maradjon!

Az öt személyt Hermigua-ban találták meg, tehát nem a mi városunkban, s a san sebastiani kórházba szállították őket, tehát elvileg itt, Valle Gran Reyben nem találkozhattunk, de gyakorlatilag bármi megtörténhet. A vírus 14 napig lappang, s eközben is fertőzhet. Ez egy kicsi sziget, akár már be is járhatta az illető fertőzött az egészet, mint turista. Mindenesetre biztató, hogy a vele együtt élőket sem fertőzte meg, akkor talán másokat sem, akik ennél jóval felületesebb kapcsolatban álltak vele. 

A sajtótájékoztató után frissítem a bejegyzést. 

14:15. A sajtótájékoztató megerősítette a német állampolgár fertőzöttségét, ugyanakkor az állapotában bekövetkező javulást is: nincs láza. A társai, akik öten vannak, nem fertőzöttek. 28-án este érkeztek meg Münchenből és már 29-én a szállásukon, Hermiguaban elkülönítették őket, majd 30-án kórházba szállították mindnyájukat. Tegnap este 9-re pedig meg is volt a teszt eredmény, amely arra enged következtetni, hogy talán a tünetmentes fertőzés lehetősége veszít súlyából. Mivel La Gomerára repülővel és komppal jöttek, most végrehajtják a protokolt azokon is, akikkel érintkezhettek, bízva abban, hogy kicsi a valószínűsége a fertőzésnek, ha a közvetlen környezetének sem adta tovább. Mindenesetre megvizsgálják azt a két személyt, akik a repülőn mellette ültek, de a hajón már nem érintkezett senkivel, mosdóba nem ment. A kikötőből bérelt autóval érte el Hermiguat, a 20 km-re levő kisvárost. Vizsgálják azokat is, akikkel itt helyben kapcsolatba került.

A németek kórházban maradnak, továbbra is megfigyelik őket. A fertőzött személy egyedül, de ő sem kap semmilyen kezelést. 25-én fertőződött meg és bizakodásra ad okot, hogy a végig enyhe tünetei tovább javulnak.

Nem találtam arról semmilyen hírt, hogy mostantól esetleg szűrni fogják a repülőterekre érkezőket.

02.15. Friss hírek: Kétszer egymás után negatív lett a korona vírusos német turista tesztje, így kiengedték a kórházból.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr615449732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása