Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Karnevál hete 2017

2017. február 28. 17:26 - Élet La Gomerán

Hivatalosan ma véget ér a farsangi időszak és holnap, hamvazószerdától kezdődik a Húsvét előtti nagyböjt, itt La Gomerán most kezdődik igazán. Hétfőtől szombatig minden nap programokkal várják a lakosságot és a turistákat. Idén a téma a Távol-Kelet. A gyermek szépségkirálynő választás, amelyre szerdán kerül sor egészen hasonlatosa a santa cruz de tenerifei, de ott felnőtt királynőválasztáshoz, egy választott téma körül alakul. Gyönyörű, (persze giccses is, de a karneválba ez is belefér) installációval lépnek fel a kislányok, amelynek megvalósításához szponzort keresnek. Tavaly is, idén is három induló igyekszik elnyerni a zsűri szimpátiáját. 

Pénteken lesz a farsangi felvonulás, szabadtéri bulival, szombaton pedig a farsang lezárása a "Szardínia temetés". Tegnap versengtek a gyerekek, ma az idősek. A tavalyi rendezvénysorozatról írtam bővebben, képekkel, itt.

A gyerekek az iskolában, óvodában pénteken adják elő a műsort, amivel hetek óta készülnek. A magyar szokásokkal ellenben itt nem az egyéni megoldásokat díjazzák, hanem a kisebb közösségek közösen készülnek egy műsorszámmal. Ehhez a jelmezeket közösen vásároljuk, tavaly készítettük, és fő cél az egységes kép. Húshagyó kedd és a megelőző hétfő minden évben tanítási szünet. Mi ezt arra használjuk, hogy próbáljuk tudatosítani fiúnkkal, hogy pénteken muszáj lesz felöltözni a kínai szerkóba és örülnénk, ha nem vonná ki magát az arcfestésből sem. Az a terv, hogy majd én kézzel átalakítom a tíz évesekre szabott pizsamát, már vasárnap kudarcba fulladt. Remélem, a varrónő elkészíti csütörtök estig...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr9012301507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása