Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Nincs többé közvetlen komp

2019. október 21. 10:16 - Élet La Gomerán

Pár napja a Naviera Armas bejelentette, hogy meghatározatlan időre felfüggesztette a közvetlen kompjáratot Los Cristianos és Valle Gran Rey között. A bejelentést felháborodás, politikai nyilatkozatok, ígéretek, aláírásgyűjtés követte, de aligha lesz eredménye sajnos. Mindenesetre jogosan érezhette magát becsapottnak a közösség, miután júniusban karbantartási munkákra hivatkozva függesztették fel a járatokat, hogy aztán szeptemberben visszahozzák, de mint kiderült, csak néhány hétvégére.

2017 ősze óta naponta kétszer járt, ami nagy könnyebbséget jelentett a városka lakóinak, ha Tenerifén volt dolguk, de gyakran lehetett olyanokkal is találkozni, akik csak a sziget túloldalára, San Sebastianba vették igénybe a reggeli járatot. Nem mindenki szereti az egy órányi kanyargást az erdőn keresztül, ahol gyakran esik, ködös. 

A turistáknak is nagyon kényelmes volt, bár a gyalogosoknak továbbra is üzemel a kicsi Benchi express a Fred Olsen hajója, ami egy kisebb, gyalogos komp és összeköti La Gomera kikötőit napi három alkalommal.

Sajnos az már korábban is látszott, hogy nem lehet rentábilis üzemeltetni ezt a hatalmas hajót, még a nagyfokú ártámogatás mellett sem. Kérdés, hogy a politika mit tud kezdeni ezzel a helyzettel? Megmarad a szájkarate szintjén vagy van esély más megoldásra?

A környék mindenestre csendesebb, tisztább azóta, nem pöfög órák hosszat a kikötőben egy monstrum és lássuk be, ez sem utolsó szempont. 

na_vueltas.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr4415244242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása