Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

A hippik - ők is hozzátartoznak a képhez

2018. február 23. 01:26 - Élet La Gomerán

La Gomera kedvelt célpontja a hippiknek. Körülbelül november-december táján elözönlik Valle Gran Rey-t és a tél végéig maradnak. Sokan laknak lakóautókban, furgonokban egy parkolóban, de a szabad ég alatt is, sátrakban vagy a sziget egyes részein barlangokban. A Chinguarime strandot a Tripadvisor is bemutatja, mint egy remek telelő helyet. Ez a sziget déli, legmelegebb részén található, barlangokkal. Kemping, hostel nincsen, a strandon nyáron amúgy működő zuhanyzókat ilyenkor víztelenítik. Nyilvános WC sincs a városban, így nem meglepő, hogy feszültséget gerjeszt a lakosságban a jelenlétük. Mezítlábasan, raszta frizurásan, hátukon hordva a poggyászukat, feltűnő viseletükben, általában csapatosan vonulnak, vagy ülnek egy-egy téren. Alapvetően békések, de a többségtől eltérő szokásaik miatt -kukázás, boltban nem használnak kosarat, előfordul, hogy ellopnak valamit, szemetelnek, meztelenkednek, szaguk van- nem szívesen látják itt őket. Megjegyzem, de, nem a szemetelők védelmében, csak az igazságosság miatt; a kanáriók kutyasétáltatási attitűdje és szemét elhelyezési szokásaik is kritikán aluliak helyenként.

Idén különösen paprikás volt a hangulat, mert a Rainbow Family ide szervezte az összejövetelét december közepe és január közepe között. A helyszín Alojera volt, de Valle Gran Rey elég közel fekszik ehhez a kicsi településhez, a sziget nyugati felén. A Facebookon keringett egy "nyílt levél" a hippikhez, spanyolul, lényegében, hogy a szabadságukhoz való joguk és ragaszkodásuk nem sértheti a másik közösség jó érzését, megtermelt javait, tulajdonát. 

Antena 3 Canarias TV felvétel

 

Szólj hozzá!
Címkék: hippik

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr2313691188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása