Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Enyhítenek a kijárási korlátozáson

2020. április 26. 02:23 - Élet La Gomerán

Reggeltől minden nap kivihetjük a gyereket egy órára a levegőre!

Egyetlen rövid mondat, de ebben annyi érzelem van, hogy nem is tudom hirtelen, hogy hol kezdjem el mesélni, hogy min mentünk át, Európa legszigorúbb kijárási korlátozása alatt. Mit éltünk át 6 hétig a kényelmes, világos, napsütötte, óceánra néző otthonunkban, miközben nem lettünk betegek, sőt egyelőre egyetlen ismerősünk miatt sem kell aggódnunk -nem tudunk senkiről, hogy beteg lenne-, van ételünk bőven és a megélhetésünk is biztonságosnak tűnik. Igazán semmi okunk nem volt a panaszra és mégis nagyon nehéz volt. Átértékeltünk sok mindent. Remélem, holnaptól könnyebb lesz, mert élni fogunk az új szabadsággal, minden nap ki fogjuk vinni a levegőre a 7,5 éves kisfiúnkat. La Gomera mentes a vírustól: az utolsó beteg is meggyógyult, már egy hónapja nem regisztráltak új fertőzöttet és fertőtlenítettek minden zugot. Úgy gondolom, szinte semmilyen vírusveszélyt nem jelent, ha betartva az előírásos óvintézkedéseket kijárunk mozogni, sétálni: napi egyszer egy óra, egy kilométeres körzetben.

Spanyolországban ez az első lényeges lépés, ami afelé mutat, hogy lassan visszarendeződünk a régi életünkbe. Mindezt úgy, hogy még mindig napi 400-600 halott van és tízszer ennyi új fertőzött. Félelmetes, amin ez az ország átmegy és aggasztóak a kilátások a Kanári-szigeteken turizmus nélkül. Azonban a mi családi életünk is aggasztó irányban halad és ennek oka az otthon tanulás keserve a bezártsággal ötvözve. Nincs még egy ilyen szigorú karanténintézkedés Európában, mint itt. A gyerekek 42 napja nem hagyhatták el otthonukat. Akinek nincs minimum családi háza udvarral, annak ez egy kisgyerekkel kemény próbatétel. 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr9715641574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása