Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Wizzair

2017. március 17. 11:14 - Élet La Gomerán

Jelenleg a Wizzair heti két járata teremt direkt összeköttetést Budapest és Tenerife között. Hétfőn és pénteken viszonylag kellemes időpontban indul a járat. Bp-Tenerife viszonylatban 12.35-kor, ellenkező irányba 17.45-kor. 2017. november 1-től ez változni fog. Heti egy járat lesz, szerdán, és 20 perccel később fognak indulni a járatok. Sajnos ez elég rossz hír, mert félő, hogy drágábbak lesznek a jegyek, hisz' eddig is eléggé tele voltak a gépek, tapasztalataink szerint. Emellett a későbbi tenerifei landolás egy kis késéssel oda fog vezetni, hogy nem biztos, hogy elérjük az utolsó gomerai kompot. Elvileg igen, de könnyen előfordulhat, hogy mégsem. Viszont, ha nem vagyunk felkészülve és nem foglaltunk szállást Tenerifén, csak megérkezve szembesülünk azzal, hogy ott kell éjszakázni, ahol a temérdek hotel nem preferálja az egy éjszakás vendéget, nos az alsó hangon 100 €-s költséget fog jelenteni. Mindezt ahhoz viszonyítva, hogy a németek milyen kedvezményes jegyeket tudnak foglalni a Wizzair árakhoz viszonyítva, bosszantó. A last minuit áraik vannak pariban, amúgy átlagban 150-180 € egy jegy. Jelenleg a nyárra inkább 200 fölött van, de 300 €-nál drágábban is találok. Hiába terveznénk időben, ezt nem igazán díjazza a légitársaság. Azért valami jót is mondjak, egyre többször hirdet akciókat, ilyenkor 20-25% kedvezményt lehet elérni, persze csak akkor, ha működik is az oldal. Az egyik legutóbbi akciós napon tele volt a Facebook oldaluk a vásárlói panaszokkal, mert nem működött a kártyás fizetés. Érdekes egybeesés...próbálom beleélni magam a helyzetbe. Van egy jegy kedvező áron egy régóta óhajtott célpontra, egyeztetek a családdal, barátokkal egy utazásról, beleélem magam, elkezdünk tervezgetni...lehet, hogy megvesszük majd azt a jegyet picit drágábban is, ha helyreáll az oldal?! 

wizz-air-a321.jpg

2018. 02.23. update

A heti egy járatra csökkentés végül nem valósult meg, szerencsére. Továbbra is jártak hétfőn és pénteken a Wizzair járatai Tenerife Sur és Budapest között. Nyáron sajnos elég magasak voltak a jegyárak, így átszállással oldottuk meg inkább a haza- és visszautazásunkat. Mivel időközben megkaptuk a rezidensi utazáskedvezményt, amely a szigetek között 75%, a félsziget felé 50% csökkentést jelent, kitárult előttünk néhány olcsóbban is elérhető lehetőség. 3 jegy vásárlásakor ez már számít. 

További hírek a Wizzair járatokkal kapcsolatban, hogy 2018. március utolsó hetétől, bevezetnek egy harmadik járatot is, szerdára. A gép Bp-ről 15.25-kor indul és 20.25-kor érkezik Tenerife Sur-ra. 21:00-kor pedig indul is vissza, hogy hajnali 3:10-re megérkezzen a Liszt Ferenc Repülőtérre. Nem egy ideális menetrend, de a fapadosok már csak így működnek. La gomerai célponttal utazóknak csak annyit teszek hozzá, hogy az utolsó komp 19.00-kor eljön Teneriféről, tehát ott kell éjszakázni. A szerdai járatot október végéig lehet foglalni egyelőre. 

Szólj hozzá!
Címkék: repülőjárat

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr8012344625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása