Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Kétnyelvű lesz a gyerek?

2016. szeptember 19. 17:21 - Élet La Gomerán

Schrammel Ivett pszichológus tapasztalatai

Az index.hu - Díványon jelent meg ez az alapvetően lelkesítő, kicsit általánosító vélemény a témában. Mártonffy Zsuzsa interjúja a pszichológusnővel, aki három kisgyermekkel élt 4-5 évig külföldön, változtatva a helyszínt, de Európában maradva, gyakori hazalátogatásokkal fűszerezve. 

Aki ennél átfogóbb, tudományosabb kidolgozottságú munkát keres, Dr. Csiszár Rita: Két- és többnyelvű gyermeknevelés a mindennapokban című könyve az, amit szívesen ajánlok. Igaz, az első ötven oldal után kis híján elbőgtem magam, de nagyon alapos, mindent körbejár. A lazán odavetett, "tök jó, hogy külföldön éltek, kétnyelvű lesz a gyerek" rengeteg csapdát rejt és minden család, minden gyermek másként küzd meg a nehézségekkel. Csiszár Rita, alkalmazott nyelvész, szociológus, nyelvtanár; 15 éves kutatómunkát, személyes tapasztalatokat (négy gyerek) és külföldön élőkkel készített interjúkat összegez. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr5911727901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása