Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Jön a vakáció

2016. május 03. 10:48 - Élet La Gomerán

A spanyol idegenforgalom fellendülőben

A terrorcselekmények egyik nyertese Spanyolország lehet, mint biztonságos tengerparti turista célpont.

A Kanári-szigetek forgalma is növekszik, talán ennek is köszönhető, hogy nemrégiben a Wizzair arról adott hírt, hogy Tenerife mellett, ősztől Lanzarote-ra és Fuerteventura-ra is indít járatokat Budapestről. Gran Canaria-ra pedig a Ryan Air jár vasárnaponként a Liszt Ferenc Repülőtérről. A két nagy szigetre nemcsak a téli időszakban, de egyelőre nyáron is járnak a menetrend szerinti gépek. 

Itt Valle Gran Reyben azonban nem kiemelt időszak a nyár. Több vendéglátós május 1-től bezárt több hónapra. Most nagyon csendes a város, s ez így is marad júliusig körülbelül. Akkor élénkül meg újra, amikor Spanyolországban beköszönt a szabadságolások időszaka és egyben a kánikula is. A madridi 40 fokból kifejezetten üdítő a 30 fokos Kanári-szigetekre menekülni. Azonban a spanyol turisták anyagi lehetőségei alulmaradnak az itt megszokott nyugat-európai színvonaltól és ezért sokan nem is tartanak nyitva. Még a strand mellett működő francia tulajdonú kézműves fagylaltozó is bezár, mert a spanyolok szívesebben fogyasztanak jégkrémet. -mondja. Van bennem egy kis várakozás, hogy lássam a nyarat itt. Azt mesélik, hogy a spanyolok sokkal zajosabban szórakoznak, sokkal követelőzőbbek, türelmetlenek. Ezt persze németek mondják...voy a ver. (= majd kiderül)

Szólj hozzá!
Címkék: turizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr968682384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása