Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Vártuk a hurrikánt,

2018. október 14. 00:08 - Élet La Gomerán

de azért jobb, hogy nem jött! A Leslie már 19 napja kering az Atlanti-óceán fölött, sokat habozott, hogy merre vonuljon, végül az Ibériai-félsziget felé indult és ezzel fokozatosan el is veszíti erejét. A hurrikán létrejöttéhez meleg, legalább 26 fokos vízfelület szükséges, Észak felé pedig ez hiányzik ahhoz hogy életben tartsa, így fokozatosan megszelídül, majd vihar lesz belőle. Az atlanti-óceáni hurrikánok vagy más néven trópusi viharok Afrika partjainál keletkeznek és Nyugatra tartanak, de Leslie eltévedt, így mi is izgultunk egy picit. La Palma volt a legveszélyesebb helyzetben, amikor úgy tűnt még, hogy felénk is elér a vihar szele. La Gomerán jelenleg, estére az évszakhoz mérten kissé haragosabb az óceán, két méter magas hullámokkal és a 28 km/h-ás széllel, de alapvetően gyönyörű napunk volt. Estére megkönnyebbülve vigyorgott az internet népe, ilyen és hasonló mémek kezdtek terjedni:

leslie.png

"Leslie, te vagy az?"

Azonban csütörtökön még így álltunk:

hurricane_leslie_2018_jelolessel.jpg

Nagyjából az y betű fölött élünk és engem még mindig gyakran elfog az az érzés, hogy mennyire törékeny kis légypiszoknyi foltocska vagyunk ezen a bolygón. Ha egyszer csak visszasüllyednénk az óceánba, talán még hír sem lenne belőle.   

Update: 10.14.: A Leslie végül a portugál partokon 175 km/h-ás széllel pusztított. Coimbra térségében a legsúlyosabb a helyzet, áramkimaradásokkal, személyi sérülésekkel, evakuálással. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr7314300047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása