Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Vízesés az Arure-völgyben

2018. augusztus 09. 12:30 - Élet La Gomerán

Aki Valle Gran Reybe jön és legalább egy kicsike affinitása van a túrázáshoz, annak kihagyhatatlan a vízesés felkeresése. La Gomerán két látogatható vízesés van, túl kevés és drága kincs a víz, ahhoz, hogy csak úgy veszni hagyják ott, ahol olyan könnyű lenne összegyűjteni. A másik El Cedroban kereshető fel egy másik túraútvonalon.

el_guro_egomera.jpg

El Guro házai (forrás: eGomera)

A túrát akár Valle Gran Rey partmenti részein is el lehet kezdeni, hogy igazán kiadós gyaloglássá fejlesszük. A kikötőből 3200 m az út El Guro-ig, a festői kis városrészig, amely a La Mérica oldalán épült. El Guroban az út mellett van egy parkoló, s az átellenes oldalon indul a tényleges, nem aszfaltozott része a túrának. Gyermekkel mi innen indultunk, felnőtt társasággal távolabbról. Az elején még vannak kikövezett lépcsők és járdák, de aztán már a mezőgazdasági területre érünk, majd kicsit tovább menve az ösvényen, beérünk a szurdokba. A parkolóból indulva 1700 m-t kell gyalogolnunk a vízesésig, 150 m emelkedővel. 70 perc alatt kényelmesen megtehető az út, bár nem egy kitaposott ösvény, hanem a vízfolyást követve a köveken kell haladni, alaposan figyelve a lábunk elé. 5-6 éves gyerek játszva megjárja, de aki mozgásában bármi korlátozással él együtt, annak ez az út elég megterhelő lehet. Bakancs kell, mert végig egy vízmosáson haladunk. Az úton nincs bolt sehol, de mivel sokakkal lehet találkozni ezen a kirándulóhelyen, gyakran előfordul, hogy élelmesebbek kivisznek üdítőket és árulják a kitikkadt kirándulóknak.

A vízesés 15 m magadból zúdul alá, igazán üdítő látvány.

p1230499_1.JPG

2017. Szilveszter délutánja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr1914169875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása