Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

A Benchi Express elindult

2017. szeptember 17. 18:35 - Élet La Gomerán

A napokban elindult a napi rendszeres közlekedés a sziget kis kompjával, ami a Benchi Express nevet kapta. A menetidő nem kifejezetten kevés, 80 perc Valle Gran Reyből San Sebastianba, de közben kiköt Playa Santiagoban is. Személyesen még nem próbáltuk ki, de a nyitott kikötők programra kisétáltunk és felszálltunk picit a hajóra ismerkedni. Valóban kicsike és egyszerű. Konkrétan erre a célra tervezték, vadonatúj, Barcelonából érkezett szeptember legelején. Napi három járatot hirdettek, de az új menetrend szerint egyelőre kettő lesz, amíg tartanak a tesztelések. 6,30-kor és 15,30-kor indul VGR-ből, míg San Sebastianból 10,45-kor és 18,00-kor Valle Gran Reybe.

Ez azt jelenti, hogy nem lesz csatlakozása minden Los Cristianosba induló és onnan érkező tenerifei komphoz, bár ez az eredetileg hirdetett három járattal sem valósult volna meg. A hivatalos kommentárok szerint az a cél, hogy legyen csatlakozás az esti utolsó érkező komphoz is, ami jelenleg 20,00-kor érkezik a szigetre. 

A jegyár 10 €, rezidenseknek 2,5 €. Nagyon kedvezményes, én mégis szkeptikus vagyok abban, hogy valójában ilyen formában ez hány embernek jelent valódi megoldást a közlekedésre. Pillanatnyilag még annak sem, akinek egy napos elintéznivalója van Tenerifén, amihez nincs szüksége autóra. Reggel szuper, hogy nem kell az 5,00 órás busszal indulnia, de este meg kell várnia késői buszt. 

A fejlesztés hozott magával egyéb változásokat is a kikötőben. Utcai lámpákat helyeztek el, így most nem vaksötétben kell este a mólón sétálni és a kikötői kapu is egy órával tovább tart nyitva....este 10-ig. Ez a horgászoknak kifejezetten kedvező, így a téli esti peca kicsit tovább tarthat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr3412871680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása