Életünk La Gomerán

Viva La Gomera!

Elszigetelődtünk

2020. március 25. 00:19 - Élet La Gomerán

Spanyolországban 10. napja élünk bezárkózva otthonainkban. Aggódva figyeljük minden nap a számokat, nemcsak Spanyolországét, hanem Magyarországét is. Mindenhol nőnek az esetszámok, még itt, a Kanári-szigeteken is. Nálunk, La Gomerán nem terjedt a betegség eddig és Isten segítsen meg bennünket, hogy ez így is maradjon. Három eset történt eddig:

1. 02.01. Egy német turista, aki szerencsésen meggyógyult enyhe tüneteiből és hazautazott.

2. 02.26. Egy asszony, aki Olaszországban töltött néhány napot és pont a mi városunk egyik öregek gondozó otthonában dolgozik. Ez nagy riadalmat keltett, de nem fertőzte meg a lakókat. Ő is meggyógyult már enyhe lefolyású betegségéből.

3. Nem tudok róla semmit.

Kezdek bizakodni, ugyanakkor nagyon aggaszt, hogy a szomszédos Tenerifén és a többi szigeten is még mindig növekszik a fertőzöttek száma, pedig az éghajlatunk, a hűvös március ellenére, elvileg nem kedvez a vírusfertőzésnek. 

koronavirus.jpg

Mindezzel együtt, ha a spanyol nagytotál számokat (03.24. ~42000 beteg), tartományokra bontva nézzük, akkor mégis csak azt látjuk, hogy a melegebb éghajlatú tartományok kevésbé fertőzöttek, mint az északi, hűvösebbek:

Ceuta (7) városállam után Andalúzia jön 29,4 és a Kanári-szigetek 30,5 fertőzött / 100.000 lakos. Ez a szám Madridban 185, Katalóniában 130. További részletes elemzéseket innen is olvashatsz: El País és innen is: El Mundo.

A szigetre érkező áruszállítást így fogadja az egyetlen működő kikötőnk:

Szólj hozzá!
Címkék: koronavírus

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalagomera.blog.hu/api/trackback/id/tr6915553922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása